NVM 10.01.020 opleidingsvaartuig driemastbark "Horst Wessel" (1936) - Kriegsmarine; na 1946 USCG "Eagle"

Artikelnummer: 10.01.020

Oorspronkelijk gebouwd (1936) doorÌ´Ì_Blohm und VossÌ´Ì_alsÌ´Ì_Horst Wessel, eenÌ´Ì_Gorch FockÌ´Ì_type schip, is de totÌ´Ì_USCGC EagleÌ´Ì_herdoopteÌ´Ì_barkÌ´Ì_nu in dienst als opleidingsschip van deÌ´Ì_kustwachtÌ´Ì_van deÌ´Ì_VS.

Vanaf 1932 gaf deÌ´Ì_Duitse marineÌ´Ì_opdracht voor een reeks opleidingsschepen, welke begon met deÌ´Ì_Gorch FockÌ´Ì_en daarom deÌ´Ì_Gorch FockÌ´Ì_scheepsklasse wordt genoemd. Het tweede schip uit de reeks, de latere USCGC Eagle, werdÌ´Ì_Horst WesselÌ´Ì_genoemd naar een lid van deNazi partijÌ´Ì_(het derde schip werd deÌ´Ì_Albert Leo Schlageter; het vierdeMirceaÌ´Ì_en het nooit voltooide vijfde schipÌ´Ì_Herbert Norcus).

Deze schepen werden alle gebouwd door deÌ´Ì_DuitseÌ´Ì_werfÌ´Ì_Blohm & Voss, ook de bouwer van het in 1958 gebouwde vervangende opleidingsschipGorch Fock (II), omdat de oorspronkelijkeÌ´Ì_Gorch FockÌ´Ì_was geconfisqueerd door deÌ´Ì_Sovjet-Unie.

De Horst Wessel diende alsÌ´Ì_vlaggenschipÌ´Ì_van deÌ´Ì_DuitseÌ´Ì_opleidingsvloot, tot hij in 1939 bij het begin van deÌ´Ì_Tweede WereldoorlogÌ´Ì_werd opgelegd. Net als zijnÌ´Ì_zusterschepenÌ´Ì_werd de Horst Wessel na de oorlog in beslag genomen door deÌ´Ì_geallieerden, in zijn geval deÌ´Ì_Verenigde Staten.

Herdoopt als United States Coast Guard Cutter (USCGC) Eagle, werd het schip het zevende kustwachtschip van deÌ´Ì_Amerikaanse marineÌ´Ì_met deze naam. Als opleidingsschip voorÌ´Ì_cadettenÌ´Ì_van KustwachtÌ´Ì_academieÌ´Ì_maakt de Eagle opleidingscruises met een duur van weken tot maanden.

De Eagle biedt toekomstige officieren de kans hun theoretische kennis betreffendeÌ´Ì_navigatieÌ´Ì_enÌ´Ì_techniekÌ´Ì_die zij op de academie hebben opgedaan, in de praktijk te brengen. Toekomstige leidinggevende officieren oefenen leidinggevende en dienstverlenende taken die normaal worden uitgevoerd door officieren van een lagere rang, terwijl die de taken van de gewone bemanning uitvoeren.

Specificaties :

Tekeningnummer

10.01.020

Auteur

J.TH.M. Buter

Omschrijving

opleidingsvaartuig driemastbark "Horst Wessel" (1936) - Kriegsmarine; na 1946 USCG "Eagle"

Kwaliteit

spanten; zijaanzich/tuigplan; dekplan; enkele details

Schaal

1 : 500

Aantal bladen A00

0

Aantal bladen A0

0

Aantal bladen A1

0

Aantal bladen A2

0

Aantal bladen A3

0

Aantal bladen A4

1

Totaal aantal bladen tekening

1

Aantal bladen A4 tekst

0

Gewicht in gram

30

Bijzonderheden

l.o.a. 14 cmÌ´Ì_

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »